Mobiel internet abonnementen

Internet wordt niet alleen meer gebruikt op de computer of laptop maar steeds meer ook op de smartphone. Deze apparaten worden steeds intelligenter, sneller en krachtiger en hebben een steeds groter vermogen. Met mobiel internet kun je overal en altijd online zijn, ook onderweg naar je werk of school. Mobiel internet levert een groot voordeel op voor mensen die weinig op kantoor zijn of vaak moeten reizen. Doordat internet nog sneller is geworden door 4G wordt de ervaring steeds beter. Door de dalende tarieven van de databundels is het ook steeds toegankelijker voor de gemiddelde consument. Een Galaxy S8 kopen kan bijna iedereen.

Sim only met internet

Als je tegenwoordig een mobiele telefoon zonder internet hebt dan mis je heel wat.  Nu er smartphones zijn met uitstekende internetmogelijkheden kun je altijd en overal op het internet en dat is ontzettend handig. Je krijgt vandaag ook al overal goedkoop iPhone 7 abonnementen. Ben je bijvoorbeeld een dagje weg en zoek je naar een lekker restaurant, dan is dat via het internet op je mobiele telefoon eenvoudig en snel gevonden. En wil je even het nieuws lezen, de voetbaltussenstanden bekijken of een spelletje spelen? Dan kan dit allemaal via het internet op je mobiele telefoon. Het is zelfs mogelijk om recepten op te zoeken en vervolgens de ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Of een vliegticket te boeken dankzij je mobiele telefoon waarmee je kunt internetten.

Snelheid van mobiel internet

De snelheid van mobiel internet is van belangrijk voor wie het snelst wil internetten. De maximale snelheid van mobiel internet is bij grote aanbieders zoals KPN op dit moment 15 Mbps. Een bestand van 150MB kan in theorie in 10 seconden worden gedownload. In de praktijd is het meestal iets lager dan deze snelheid. Meer over snelheid en databundels is te lezen op Mobielkopen.net. Het is mogelijk dat bepaalde abonnementen een lagere snelheid hebben. Het verschilt per provider en het abonnement hoe snel het internet is. Bij de meeste abonnementen is het niet meer mogelijk om te internetten na het bereiken van de limiet of er moet extra betaald worden voor het gebruik buiten de bundel. Bij een aantal providers schakelt de snelheid terug na het verbruik van de totale databundel. Het mobiel internet is na de snelheidsverlaging nog bruikbaar maar alleen voor activiteiten die niet veel data verbruiken. Er kan ook gekozen worden voor een onbeperkt abonnement dat geen snelheidsverlaging kent.