Internet en tv-abonnement kiezen

Het is even een zoektocht als je een goedkoop internet en tv-abonnement wilt gaan afsluiten. Wat zijn de mogelijkheden, welk prijskaartje hoort erbij en natuurlijk: wat zijn je wensen en behoeften. Moet het vooral goedkoop zijn en maakt het niet uit dat de snelheid van internet en tv dan iets minder is, of vind je snelheid juist belangrijk?

Verschillende maniereninternet en tv

Er zijn verschillende manieren waarop een internetverbinding en/of tv-verbinding tot stand gebracht kan worden. De meest bekende is internet en/of tv via de kabel. Maar het kan ook via de satelliet, door middel van glasvezel internet of via ADSL of VDSL.

Via de kabel

Internet via de kabel werkt hetzelfde als tv via de kabel. Toch maakt het voor de snelheid niet uit of je tegelijk aan het internet én tv-kijken bent. Dat is een voordeel, want bij andere verbindingen is dat soms wel het geval. Daarnaast is het beeld bij kabelinternet en kabel-tv van hoge kwaliteit. De snelheid is ook erg betrouwbaar, je hoeft niet per se dicht bij een telefooncentrale te wonen voor snel internet. Een nadeel is echter dat kabelinternet en kabel-tv duurder zijn dan een DSL-verbinding. Maar de kwaliteit van beeld en snelheid zijn dan ook veel beter.

Internet en TV Via de satelliet

Het grote voordeel van internet en televisie via de satelliet is dat je veel meer mogelijkheden hebt. Buitenlandse zenders zijn optimaal te ontvangen. Het enige nadeel is dat je een satellietschotel kwijt moet kunnen op je balkon of aan je huis. Sommige mensen vinden dat minder esthetisch.

Glasvezelverbinding

Een glasvezelverbinding is absoluut de snelste verbinding. Als je veel internet en tv’s tegelijk aan hebt staan, zorgt dit niet voor problemen. De snelheid blijft gegarandeerd. Dit is dan ook een van de duurdere verbindingen. Ook is het niet op elke plaats mogelijk omdat nog niet overal een glasvezelverbinding is aangelegd.

DSL

Internet en televisie via deze verbinding zijn goedkoper dan via de andere verbindingen. Daar staat tegenover dat de snelheid van het internet en de kwaliteit van de tv minder goed zijn. Als je internet én tv-kijkt, zou je dit kunnen merken in de snelheid. Een VDSL-verbinding is wat sneller dan een ADSL-verbinding, vanwege nieuwere technieken.

Plaats een reactie